PASSFORM & SNITT | MÅLSØM DRESS

Snitt og passform er de viktigste faktorene i verden av dress og målsøm. Basert på valg av stil, detaljer og stoff blir rammene satt for hvordan dressen din skal sitte. En perfekt passform vil derfor variere noe fra dress til dress. Likevel er det flere grunnleggende punkter vi foretrekker å forholde oss til, spesielt med fokus på dressen som et tidløst, klassisk plagg.

 

Dressjakken er et kompleks plagg hvor mange faktorer krever ekstra oppmerksomhet. Spesielt viktig er det at jakken passer godt i skuldre og nakke, legger seg fint mot brystet og følger lett rundt midjen. Enkeltspente jakker burde omtrent holde seg på plass, selv når den ikke er kneppet. Den skal sitte inntil, men her er det viktig med litt luft mellom kropp og stoff i alt som påvirker bevegeligheten. Forskjellen på målsydde og “off-the-rack” dresser skinner spesielt godt her, hvor målene kan justeres separat i blant annet front, bryst, midje og rygg. Ermene kan også være en viktig del av passformen, fra bredde og lengde til rotasjon og hvordan de er festet på jakken. Når alt stemmer vil den sitte behagelig med naturlig bevegelighet og få- eller ingen restriksjoner. 

Med konstruksjon (kanvas) i bildet vil det også ha påvirkning på passform. Full-kanvas former seg og tøyer seg etter dine egne bevegelser. Det blir rett og slett bedre med tiden, litt som å gå inn et par randsydde sko. Så langt det strekker seg anbefaler vi alle våre kunder å gå for full-kanvas.

 
Dressbuksen er ikke fullt så kompleks som jakken og krever stort sett mindre oppmerksomhet. Hvor målsøm oftest kommer inn i bildet er det små men kritiske endringer som kan utgjøre store forskjeller. Selv om folk flest er vandt til å gå med bukser som sitter naturlig lavere (eks. jeans, chinos og lignende) burde dressbuksene følge den naturlige midjen din over hoftene og gjerne opp mot navelen eller så høyt som mulig uten at den strekker seg ubehagelig langt opp ved magen. Samtidig er det viktig å unngå stramhet i setet, lår og legg for å opprettholde bevegeligheten og unngå slitasje av tekstilene (spesielt i lår).
Vesten vil følge mange av de samme punktene jakken gjør. Når den vanligvis sitter tettere på er det ekstra viktig at den følger de naturlige linjene til kroppen. Husk at uansett hvor tett du ønsker vesten vil det alltid lønne seg å ha litt pusterom for å kunne sette seg med lukket vest. 
 
Som eksperter på målsøm tar vi alt dette og mer i betraktning når vi måler deg til din dress. Vi guider deg trygt gjennom prosessen og finner gode løsninger til valg av design og passform. En ny dress står kanskje høyt på ønskelisten, og vi hjelper deg slik at den sitter perfekt.

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres